Agenda met banenmarkten voor werkzoekenden sinds 2015


Vrijwilligers banenmarkt in Arnhem

Op zaterdag 30 januari a.s. houdt de Vrijwillige Inzet Arnhem (VIA) een banenmarkt voor werkzoekenden die willen werken om ervaring op te doen en om hun tijd waardevol te besteden. Je doet met vrijwilligerswerk ervaring op die je kunt gebruiken op je CV en tijdens je toekomstige sollicitaties. Daarnaast is het ook een leuke tijdsbesteding voor mensen die niet alleen maar thuis willen zitten. De banenmarkt is van 13.00 tot 16.00 uur in De Weerd in Arnhem en er worden deze middag meerdere presentaties gegeven. Onder andere door UWV en De Broekriem. Een dertigtal vrijwilligersorganisaties presenteren hun vacatures. Voor meer informatie kun je de website van Vrijwillige Inzet Arnhem raadplegen onder: www.vrijwilligeinzetarnhem.nl

Lees het verslag van het bezoek aan deze banenmarkt: Bezoek aan Vrijwilligers Banenmarkt in de Weerdjes in Arnhem

 


 

Abiant banenmarkt 13 februari 2016

De in Noord-Nederland gevestigde Abiant uitzendorganisatie organiseert deze zaterdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur een gezellige banenmarkt. Abiant uitzendorganisatie gevestigd in Stadskanaal en Scheemda heeft opdrachtgevers in de sectoren:

  • Bouw
  • Groenvoorziening
  • Transport
  • Productie
  • Industrie
  • Afvalverwerking
  • Agrarische sector

De banenmarkt wordt ondersteund door UWV.

 


 

Online Banenmarkt Twente 18 februari 2016

Voor het eerst dit jaar organiseerde Banenmarkt Twente een online bijeenkomst. Werkzoekenden konden op donderdag 18 februari via Linkedin inloggen op het zakelijk netwerk en deelnemen aan de banenmarkt. Het organiseren van een online banenmarkt via Linkedin kan als een succesje worden weggeschreven. Deze eerste keer namen ruim 1000 kandidaten deel.

 


 

Banenmarkt Bouw/Installatietechniek/Elektrotechniek/Groen 2016

Deze banenmarkt is in de vorm van een speeddate met werkgevers uit de branche Bouw, Land- en Tuinbouw en Techniek. De banenmarkt is gericht op iedereen en heeft dus geen specifieke doelgroep. De datum waarop de banenmarkt plaatsvindt is op 23 februari 2016 en is van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Het adres is: Goirleseweg 34 in Tilburg. Meer informatie vind je op: Banenmarkt-bouw-installatietechniek-elektrotechniek-groen.

 


 

Bètabanenmarkt 2016

Het Leiden Science Career Event vindt dit jaar plaats op 16 maart en is de 32e editie. Vorig jaar trok het career event meer dan 800 deelnemers en 30 werkgevers. Het event vindt dit jaar plaats bij het Gorlaeus Laboratorium aan de Einsteinweg 55 in Leiden. De Bètabanenmarkt is open voor HBO studenten, derdejaars bachelor studenten, Master studenten, PhD studenten en internationale studenten.

 


 

SPECIAAL voor werkzoekenden uit de retailbranche Banenmarkt Twente

Het samenwerkingsverband tussen Werkplein Twente en het UWV gaat op 17 maart a.s. een speciale banenmarkt organiseren voor de ontslagen uit de retailbranche. Dan kun je denken aan de ontslagen van V&D, Perrysport, Dolcis, Manfield en Aktiesport. De ontslagen zijn bekend bij UWV en zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de banenmarkt. Via de banenmarkt wordt getracht deze werkzoekenden weer snel aan een baan te helpen. Zij moeten er wel op rekenen dat de kans dat zij weer in de retail aan het werk komen gering is. Er wordt voornamelijk naar andere branches gekeken.

 


 

Meet2Match: interactieve banenmarkt in Panningen

Voor werkzoekenden in Panningen (Limburg) en omgeving organiseert de gemeente een interactieve bijeenkomst voor werkzoekenden en bedrijven. Deze digitale banenmarkt wordt georganiseerd op 7 april 2016 in DOK6 in Panningen.

 


 

Banenmarkt voor onderwijzend personeel in Apeldoorn

Het groeiende tekort aan onderwijzend personeel zorgt voor een nieuw initiatief in Apeldoorn. Een banenmarkt om onderwijzend personeel aan te trekken op het Veluws College Mheenpark. De initiatiefnemer Frank van Lier gaat in samenwerking met de Onderwijskoepels van de Veluwse Onderwijsgroep en de AVVO proberen voornamelijk leraren te vinden voor de vakken Engels, Duits, Natuurkunde en Wiskunde. Hoewel hem ook wel duidelijk is dat er tekorten dreigen in alle vakken van het voortgezet onderwijs.

De banenmarkt is vrij toegankelijk voor HBO'ers, WO'ers (zij instromers), docenten met een slapende onderwijs bevoegdheid, bijna afgestudeerde leraren en leraressen en degene die nu voor de klas staan maar op zoek zijn naar een andere werkgever of les willen geven in een ander vak. De banenmarkt is op woensdag 13 april van 15.30 tot 18.30 uur in het Veluws College Mheenpark, Zilverschoon 43 te Apeldoorn.

 


 

De Nederlandse Carrièrebeurs 2016

In de jaarbeurs in Utrecht vond op 27 en 28 november 2015 weer de grootste carrièrebeurs van Nederland plaats. Dit is voor jou een uitgelegen kans om in contact te komen met topwerkgevers. De Nederlandse Carrièrebeurs vindt dit jaar plaats op 15 en 16 april a.s. in de Amsterdam Rai.

Lees meer over deze carrièredagen op: www.carrierebeurs.nl.

 


 

Banenmarkt in Winschoten op 11 mei 2016

Vijfentwintig Duitse werkgevers komen op 11 mei a.s. naar Winschoten om hun bedrijf en openstaande vacatures te presenteren aan Nederlandse werkzoekenden. Het komt steeds vaker voor dat dergelijke banenmarkten worden georganiseerd in de grensstreek. In Duitsland zijn namelijk veel vacatures in de bouw, zorg, techniek en het metaal.

Locatie: Tramwerkplaats te Winschoten.

 


 

Twitter lanceert een Europese Banenmarkt via hashtag: #JouwBaan

Alle bedrijven binnen Europa met openstaande vacatures worden door het grote Twitter uitgenodigd deel te nemen aan de banenmarkt van 2016, op donderdag 19 mei a.s. De bedoeling is om alle werkgevers en werknemers binnen Europa samen te brengen in een uniek netwerkevenement. Geheel virtueel via hashtag #JouwBaan.

Onder recruiters is het al langer duidelijk. Zoek je talentvolle kandidaten voor je beschikbare vacatures kun je niet om Twitter heen. Dat wil Twitter nu weer heel duidelijk maken met deze unieke Europese banenmarkt.

Werkgevers worden de gehele dag uitgenodigd hun vacatures te twitteren met de genoemde hashtag. Zij kunnen ook andere specifieke hashtags toevoegen, zoals #bouw, #financieel of #zorg.

Werknemers kunnen in 140 tekens hun CV twitteren.

Daarnaast zullen de gehele dag experts op diverse gebieden trends en tips twitteren.

Wil je mee doen aan deze leuke en unieke banenmarkt meld je dan aan. Lees alle informatie hier: Twitter Banenmarkt 2016 op 19 mei a.s.

 


 

Banenmarkt in de grensstreek

Op 9 juni a.s. wordt er een banenmarkt georganiseerd in het gemeentehuis van Hardenberg. De toepasselijke titel 'Grenzeloos talent' staat voor een jobmarkt waarbij geprobeerd wordt grensarbeid te promoten. Dit jaar was al vaker in het nieuws dat werkzoekenden in de grensstreken ook buiten Nederland zouden moeten kijken. De arbeidsmarkt in Duitsland is hiervoor een goede optie.

Wethouder René de Vent met porteffeuille Werk, inkomen en educatie is dol enthousiast over de arbeidsmarkt. Er zijn 25 Duitse bedrijven en 20 Nederlandse bedrijven aanwezig op de jobmarkt. Er wordt gewerkt met het principe van 'speeddaten'. Korte, snelle kennismakingen en gesprekken waarin de kandidaten zich van de beste kant kunnen laten zien. Om de contacten nog verder te ontwikkelen zijn alle ondernemers 's-avonds nog uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomst.

De banenmarkt staat open voor werkzoekenden op mbo- en hbo-niveau.

 


 

Banenmarkt voor gedetineerden in Zwolse gevangenis op 14 juni a.s.

Voor de allereerste keer wordt er in de Zwolse gevangenis een re-integratie arbeidsmarkt gehouden. De bedoeling is om bedrijven, organisaties en instituten, die positief staan tegenover in de maatschappij terugkerende ex-gedetineerden, zover te krijgen dat zij deze mensen aan een baan helpen. Dit kan gaan om ex-gedetineerden die na slechts één tot enkele maanden al weer terugkeren op de arbeidsmarkt tot aan ex-gedetineerden die er een lange straf op hebben zitten.

 


 

Ambitie banen-event op 12 en 13 oktober 2016

Het evenement Ambitie JobCafé is hét platform waar werkgevers talenten uit Noord-Nederland ontmoeten met MBO- tot WO achtergrond. De Oude Drukfabriek in Groningen opent op 12 en 13 oktober 2016 haar deuren voor Young professionals die geloven in de kracht van het eerste oogcontact, talenten die zich willen laten omscholen en geïnteresseerden die staan te trappelen om aan de slag te gaan. Een leuke baan is immers het halve werk!

Kijk op www.ambitiejobcafe.nl voor meer informatie.

 


 

Baan in beeld banenmarkt (datum onbekend)

In de Westerkerk in Bunschoten vond op 28 mei 2015 de eerste editie plaats van de Baan in beeld banenmarkt. Er is nog geen aankondiging voor 2016 maar wij houden dit in de gaten.

Meer informatie over deze unieke beurs waar werkgevers en werknemers elkaar ontmoeten? Ga naar de site: www.carrierebeursmn.nl

 


 

ikwilvanmijnautoaf-Banenmarkt Enschede (datum onbekend)

Ikwilvanmijnautoaf.nl is één van de snelst groeiende autobemiddelaars van Nederland en daarbuiten. Deze Twentse onderneming is van plan nog harder te groeien en snel de gehele Europese markt te gaan bedienen. Op 12 september 2015 vond tussen 10.00 uur en 15.00 uur een banenmarkt plaats. Of er in 2016 weer een banenmarkt wordt georganiseerd is nog onbekend. Bekijk voor meer informatie de website: http://workingatdealerdirect.eu/banenmarkt-ikwilvanmijnautoaf/

 


 

Banenbeurs Nederland (datum onbekend)

Vrijdag 18 september 2015 kon je alle informatie krijgen over werk, opleiding en stage bij de 8e editie van Banenbeurs Nederland. De toegang was gratis voor iedereen met een goede motivatie. Er is nog geen nieuwe datum gepland en de website is op 31 december 2015 onder construction. Lees meer over de Banenbeurs Nederland op: www.banenbeurs.nl/

 


 

Landelijke Banenmarkt Werkplein Twente (datum onbekend)

Op 9 oktober 2015 konden werkzoekenden gratis deelnemen aan een landelijke banenmarkt in de Hazemeijer fabriek te Hengelo(Ov.). Er waren meer dan 30 standhouders waaronder veel uitzenders. Naast het bezoeken van standhouders kon er deel worden genomen aan workshops en andere activiteiten. Een interessante middag voor werkzoekenden die zich richten op Twente en omgeving. Er is nog geen nieuwe datum bekend. Of er een nieuwe banenmarkt wordt georganiseerd in 2016 is onbekend. Bekijk voor meer informatie de website: http://www.werkpleintwente.nl/

 


 

Banenmarkt van het Noorden (datum onbekend)

Op woensdag 14 oktober 2015 vond van 10.00 tot 17.30 uur de tweede editie van de Banenmarkt van het Noorden plaats. De locatie was Tramwerkplaats in Winschoten. Deze banenmarkt kent een samenwerkingsverband tussen gemeenten in Oost-Groningen, de EDR, het UWV en Duiste partners gericht op werkgelegenheid. Er is nog geen nieuwe datum bekend. Wij houden dit in de gaten.

Kijk voor meer informatie op de website: Gemeente-oldambt.nl/kom-naar-d-banenmarkt-van-het-noorden

 


 

Oude banenmarket agenda's bekijken? 2015 - 2016 - 2017

jaren-banenmarkten

 


 

 

 

BANENMARKET.NL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. WEBDESIGN HENDRIKS ICT ZELHEM